Behandelplan

Behandelplan

Behandelplan

Alle informatie (het gesprek van de eerste afspraak, het gebitsmodel, de kleuren- en röntgenfoto’s) wordt bestudeerd door de orthodontist. Op grond daarvan wordt een diagnose gesteld en een behandelplan gemaakt.

In dit behandelplan staat wat er gaat gebeuren en in welke volgorde. Tijdens de bespreking van het behandelplan leggen we uit wat er precies aan de hand is en welke beugel(s) nodig zijn om de tanden en kaken te corrigeren. Verder geven we uitleg over de wenselijkheid van de behandeling. Uiteraard worden ook mogelijke alternatieven met u besproken.

Er wordt ook verteld wat u kunt verwachten wanneer er niet voor behandeling wordt gekozen. Bovendien geven we inzicht in de duur van de behandeling, de kosten en eventuele alternatieven. Er is alle tijd om vragen te stellen.

Klik hier voor mogelijke vragen die u zou kunnen stellen.

Als er een ingrijpende behandeling wordt voorgesteld, kunt u met een gerust hart om bedenktijd vragen. U kunt dan thuis nog eens over het behandelingsvoorstel nadenken. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om een second opinion te vragen bij een andere orthodontist.

U krijgt van ons een schriftelijk behandelvoorstel en informed consent mee.

Wanneer we het eens zijn over de voorgestelde orthodontische behandeling, worden er afspraken gemaakt om de beugel te maken. Vervolgens informeren we de eigen tandarts over de stappen die genomen gaan worden.

© Copyright 2011 Orthodontistenpraktijk Veghel   |   www.orthoveghel.nl   |   Disclaimer   |   Privacybeleid   |   Ontwerp & realisatie: Top Two Boxes