Info

SOS beugel kapot

SOS beugel kapot

Algemeen: Na het plaatsen van bijna elke beugel is het heel normaal dat u daar last van heeft. Meestal valt het wel mee, maar toch.

Als u een uitneembare beugel heeft gekregen, kan het zijn dat hij in het begin een beetje pijn doet. Meestal gaat dit vanzelf over. U kunt de eerste week de draagtijd rustig opbouwen. Meestal kunt u binnen 2 of 3 dagen het gewenste aantal uren bereiken. Mocht dit binnen een week niet lukken dan is het beter om even contact op te nemen met de praktijk. Als de beugel drukt op het tandvlees is het uiteraard ook verstandig om contact op te nemen met de praktijk zodat we het probleem kunnen verhelpen. Wanneer dit ’s avonds of in het weekend het geval is, mag u de beugel uitdoen tot de eerstvolgende werkdag. Natuurlijk is het even “doorzetten” wel nodig.

Na het plaatsen van een vaste beugel kan u soms wel een kleine week last hebben. Gemiddeld is dat echter maar een paar dagen. Hier kunnen wij ook niet veel aan doen. Kauwen op een stukje suikervrije kauwgom kan soms wat verlichting geven. Wij geven was mee om op de uitstekende delen van de beugel aan te brengen wanneer u daar last van heeft. De tong en de wang zullen snel wennen aan de beugel. Wanneer er een stukje draad uitsteekt mag u altijd contact opnemen met de praktijk. Wij zullen dat dan dezelfde dag nog afknippen.

Hier staan tips voor het geval u ‘s avonds, in het weekend of op vakantie een probleem met uw beugel krijgt. Kijk eerst even goed wat de oorzaak van het probleem is. Als u het probleem niet zelf kunt oplossen en de klacht is zo ernstig dat u niet tot de volgende praktijkdag kunt wachten, neem dan contact op met de dienstdoende orthodontist. Wanneer u het probleem wel tijdelijk heeft opgelost, maar er iets kapot is, neem dan contact op met de praktijk om de schade te repareren.

© Copyright 2011 Orthodontistenpraktijk Veghel   |   www.orthoveghel.nl   |   Disclaimer   |   Privacybeleid   |   Ontwerp & realisatie: Top Two Boxes