Probleem en oplossing

SOS beugel kapot

Probleem en oplossing

Probleem Oplossing
Een losse (uitneembare) beugel is helemaal kapot of doet erg pijn. Laat de beugel uit en maak daarna zo spoedig mogelijk een afspraak met ons. Meestal kan de beugel gerepareerd worden.
Een losse (uitneembare) beugel drukt op het tandvlees: Beugel uitlaten en bellen voor een afspraak. Er moet iets van de beugel worden afgeslepen.
Een losse (uitneembare) beugel is kapot, maar je kunt hem nog wel dragen. Blijf de beugel dragen en maak een afspraak met ons.
Er zit bij een vaste beugel een plaatje (bracket) los. Als het niet erg stoort, kunt u het laten zitten en bellen voor een afspraak. Als het wel stoort, doe er dan een bolletje was op en bel voor een afspraak. Stop met dragen van elastieken.
Er prikt bij een vaste beugel iets in de wang of de tong. Bedek het irriterende deel van de beugel met suikervrije kauwgom of was. Maak zo spoedig mogelijk een afspraak met ons om het irriterende deel van de beugel te laten verwijderen. Als het weekend of vakantie is, kan de dienstdoende orthodontist u helpen. Het draadje moet worden gekort.
Er zit bij een vaste beugel een ketting (elastiek) losgeschoten. Knip alles wat stoort of los is eraf en bel voor een afspraak
Er zit bij een vaste beugel een ringetje (bandje) om een kies los. Als u last heeft van het ringetje, kunt u het eventueel met suikervrije kauwgom of was bedekken. Stop met het dragen van elastiekjes als die aan het losse ringetje vastgemaakt zouden moeten worden. Laat het loszittende bandje gewoon zitten. Maak zo spoedig mogelijk een afspraak met ons om het ringetje weer vast te laten zetten.
 Mijn elastiekjes zijn op. Je kunt ze elke werkdag ophalen op de praktijk tussen 08.30 en 17.00 uur. Wanneer je niet in Veghel woont willen we ze ook opsturen. Elastieken zijn ook via de digitale balie te bestellen, klik hier.
Het ringetje (bandje) om de kies, waar de buitenbeugel aan vast moet worden maken, zit los. Laat de buitenbeugel uit. Als u last heeft van het ringetje kunt u het eventueel met suikervrije kauwgom of was bedekken. Maak zo spoedig mogelijk een afspraak met ons om het ringetje weer vast te laten zetten.
Het draadje achter mijn tanden zit los of is gebroken, maar het doet geen pijn Bel de praktijk op de eerst mogelijke werkdag voor het maken van een afspraak om het te repareren.
Het draadje achter mijn tanden zit los en prikt in mijn tong Bel de praktijk om het probleem op te lossen. In het weekend mag u het draadje er eventueel uittrekken.
Tip: Maak met je telefoon een selfie. Stuur deze met je vraag/opmerking naar de praktijk zodat we ook kunnen zien wat er aan de hand is.

 

© Copyright 2011 Orthodontistenpraktijk Veghel   |   www.orthoveghel.nl   |   Disclaimer   |   Privacybeleid   |   Ontwerp & realisatie: Top Two Boxes