Ortho Veghel

Orthodontie

Orthodontie

Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde. U gaat naar een orthodontist wanneer uw tanden ver naar voren of scheef staan, u te weinig of juist te veel ruimte in uw gebit heeft of wanneer uw tanden en kiezen niet goed op elkaar passen en u niet optimaal kunt kauwen. Vooral de wens om een regelmatig gebit en een mooie glimlach te krijgen zorgen ervoor dat velen de weg naar de orthodontist vinden.

Een regelmatig gebit met rechte tanden zorgt ervoor dat iemand goed kan bijten, kauwen, praten en lachen. Sommige tandposities kunnen leiden tot ernstige schade van het tandvlees, vergroeide kaken tot een asymmetrie in het gezicht. Bovendien kunnen vooruitstekende tanden bij een val makkelijker beschadigen. De gezondheid staat dus voorop, de aantrekkelijke glimlach is een zeer prettige bijkomstigheid.

Een orthodontische behandeling is op elke leeftijd mogelijk. De conditie en het onderhoud van het gebit moeten wel goed zijn. Wij behandelen jeugdige patienten het liefst tussen tien en dertien jaar, omdat dan de kaakgroei nog kan worden beïnvloed en er gebruik kan worden gemaakt van de ruimte die vrij komt tijdens het wisselen. Ook heel veel volwassenen vinden de weg naar onze praktijk. Ongeveer 1/3 van onze patiënten is volwassen.

Behandeling van OSAS/slaapapneu en snurken behoren ook tot het werkgebied van de orthodontist. Dit probleem komt niet alleen bij volwassenen voor, maar ook bij kinderen.

© Copyright 2011 Orthodontistenpraktijk Veghel   |   www.orthoveghel.nl   |   Disclaimer   |   Privacybeleid   |   Ontwerp & realisatie: Top Two Boxes