Controles

Controles

Controles

Tijdens de orthodontische behandeling past de orthodontist de beugel regelmatig aan en houdt de vorderingen bij. De beugel kan strakker worden gezet, bijgesteld worden of (zoals bij een vaste beugel) van nieuwe actieve draden worden voorzien.

Wij controleren ook altijd of de patiënt voldoende meewerkt aan de behandeling en of hij goed poetst. Is dat niet het geval, dan zal de orthodontist dat bespreken met de patiënt. Natuurlijk is er alle ruimte om vragen te stellen of dingen te bespreken die u belangrijk vindt. De meest gestelde vraag is: “hoe lang gaat de behandeling nog duren?” Wij maken aan het begin van de behandeling een schatting van de behandelduur. Dit wordt ook vastgelegd in het “behandelplan”. Het staat altijd vrij om te informeren hoe de zaken ervoor staan en wat de verwachte behandelduur nog is.

Meestal wordt tijdens de behandelingsperiode eens in de zes tot acht weken een afspraak gemaakt. In sommige gevallen kan die periode korter of langer zijn. Wanneer de afspraken keer op keer over langere tijd verzet worden of niet nagekomen worden, kan dit natuurlijk een verlenging van de behandelduur tot gevolg hebben

Vlak na een controlebezoek kan de beugel wat klachten geven, zoals gevoelige tanden. Wanneer de pijn niet overgaat, is het verstandig om contact op te nemen met de praktijk. Klik hier om een bericht aan de praktijk te sturen. Wij laten dan op korte termijn van ons horen. Bij pijnklachten ’s avonds en in het weekend kunt u proberen het probleem zelf op te lossen. Klik hier voor problemen en oplossingen.

In geval van noodsituaties, die niet tot de volgende praktijkdag kunnen wachten en die u niet zelf (tijdelijk) hebt kunnen verhelpen, kunt u contact opnemen met de dienstdoende orthodontist.

© Copyright 2011 Orthodontistenpraktijk Veghel   |   www.orthoveghel.nl   |   Disclaimer   |   Privacybeleid   |   Ontwerp & realisatie: Top Two Boxes